narcis_selimic_portret.jpg

Narcis Selimić

Izvršni direktor
Centar za promociju cirkularne ekonomije

Bilateral Meetings

  • Monday 02:00 pm - 05:00 pm
1548097263Logo_-_kvadrat_2.jpg
DescriptionPribližavanje ideje o prelasku sa linearne na cirkularnu ekonomiju i neophodnosti produžavanja životnog veka energetskih resursa i proizvoda koje svakodnevno koristimo; Izlaganje i pojašnjavanje argumenata o važnosti i dobrobitima tog procesa. To je misija Centra za promociju cirkularne ekonomije.Centar tako utiče na pozitivnu društvenu atmosferu koja će, uz pomoć donosilaca odluka i stručne javnosti, umnogome olakšati ubrzavanje procesa implementacije cirkularne ekonomije u njenom punom ekonomskom kapacitetu, na korist cele zajednice.
  • Koristeći medijske i druge kanale komunikacije promovišemo pojam i modele cirkularne ekonomije, dajući prostor pozitivnim primerima iz domaće prakse, neposrednog okruženja i globalno.
  • Objedinjujemo sve važne informacije o ovoj temi na jednom mestu, konsultujući stručnjake u oblasti cirkularne ekonomije uz slikovito pojašnjavanje neophodnih procesa za uspešan prelazak iz tradicionalne u ekonomiju budućnosti.
  • Iniciramo, i učestvujemo u njihovom sprovođenju, istraživanja o mogućnostima i isplativosti poslovnih modela i konkretnih projekata u oblasti cirkularne ekonomije i ispitivanja javnog mnjenja na temu životne sredine, reciklaže, otpada i ostalih segmenata u ovoj oblasti.
  • Organizujemo skupove, seminare, radionice koje za cilj imaju edukaciju, usavršavanje, informisanje kako profesionalaca u oblasti upravljanja otpadom, dizajniranja poslovnih procesa, tako i građana – potrošača, kao jedne veoma važne grupacije u lancu procesa cirkularne ekonomije.
Organization Type Association
CountrySerbia
CityNovi Beograd, Gandijeva 159 Google map
Areas of Activities

Circular Economy